23948sdkhjf

70 års jubilar retter fokus mod 5D

Spæncom har sat sig et mål om, at halvdelen af alle elementtyper skal projekteres i 5D ved udgangen af næste år.

Spæncoms grundlægger Jannik Ipsen introducerede, som den første i Danmark, forspændt beton i 1947 og muliggjorde den teknologi, der har banet vejen betonelementbyggeriets ekspansion herhjemme.

Således kan Spæncom her i 2017 fejre sin 70 års fødselsdag, og det blev markeret i den forgangne weekend, hvor alle medarbejdere var samlet til fest henholdsvis i Hedehusene, Kolding, Aalborg og Vemmelev.

I vækst igen ovenpå krisen
Netop medarbejderne har spillet en afgørende rolle i Spæncoms bestræbelser på at vende udviklingen efter nogle hårde år, understreger adm. direktør Torben Bloch Nielsen.

Han kom til fra MT Højgaard i juni 2016, da Morten Chrone fik nyt job hos moderselskabet Consolis, og kunne her i foråret offentliggøre Spæncoms bedste årsregnskab i syv år:

- Den nu overståede økonomiske krise har haft sine konsekvenser. Men gennem en klar strategi om vedholdenhed, konsolidering og organisatorisk fleksibilitet er vi kommet stærkere ud på den anden side og er nu i vækst, siger Torben Bloch Nielsen.

Digitalisering på dagsordenen
Et jubilæum er per definition en anledning til at se tilbage – og i særdeleshed frem.

Så alt imens Spæncom fejrer sig selv og grundlægger Jannik Ipsen, er fokus rettet mod at videreføre den positive udvikling og bringe lønsomheden tilbage på et niveau, der kan matche konkurrenterne.

Vejen går ikke mindst gennem digitalisering af organisationen og produktionen. Entreprenørbranchen investerer i disse år massivt i BIM-teknologi, og det er med til at accelerere den digitale udvikling i de næste led af værdikæden. Også hos Spæncom, hvor ledelsen har sat sig et mål om, at 50 procent af alle elementtyper ved udgangen af 2018 skal projekteres i 5D.

- Det er den vej, udvikling går, og potentialet er stort, fordi det gør os i stand til at arbejde hurtigere, mere effektivt og med færre fejl. Hele vejen fra salg til produktion kan vi optimere processerne, fordi alle kommer til at arbejde ud fra den samme digitale model i stedet for tegninger på print, forklarer kommunikationschef Per Bachmann.

Spæncom har etableret decideret BIM-afdeling med tre medarbejdere, der får til opgave at afprøve og udvikle 5D-projekter. I første omgang involveres medarbejderne på fabrikken i Kolding, hvor Spæncom producerer væg- og facadeelementer.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077