23948sdkhjf

Erik Møller Arkitekter eksperimenterer i Lund

I samarbejde med konferencen ”Innovation in Mind” iværksætter danske Erik Møller Arkitekter (EMA) nu en række innovative belysningsforsøg på arealer ved Lunds Universitet.
Forsøgene er et led i en større bevarings- og udviklingsplan, som EMA tidligere i år har udarbejdet for universitet.

I spidsen for projektet står partner hos EMA, arkitekt Ole Drachmann, som i januar i år blev udnævnt til husarkitekt på Universitetshuset ved Lunds Universitet.

Innovative og kontroversielle idéer
Universitetspladsen og bygningerne omkring den har indtil nu ligget mørke hen om aftenen, og strategien er at afprøve en række forskellige muligheder for lyssætning af området.

Der vil være alt fra spots, som oplyser Kungshusets facade, til lys på træerne og forsøg med intelligent LED-lys i jorden, der tænder, efterhånden som man bevæger sig fremad.

På stierne ved Palaestra er der opstillet pullerter, der dels fungerer som lyskilder og dels kan bruges til at sidde på. Forsøget skal på nuværende tidspunkt ikke vurderes i sin helhed; der er tale om en række delelementer, der etableres for at give konkrete inputs til diskussionen om pladsens fremtidige udtryk:

- Her i første forsøg kan man sige, at vi er gået radikalt til værks i et meget blandet og måske vovet udtryk. Men det er helt bevidst. Det er jo ikke meningen, at det endelige udtryk skal ligne Tivoli i København, men af og til skal man ud og afsøge både innovative og mere kontroversielle løsninger for at blive bevidst om de til- og fravalg, der skal til for at skabe en smuk helhed, forklarer Ole Drachmann.

Løsning på plads til februar
Lunds Universitet blev grundlagt i 1666 under navnet Regia Academia Carolina (Det Kongelige Karolinske Akademi). Universitet er i dag Skandinaviens største forsknings- og uddannelsesinstitution med 41.000 studerende.

Det er konferencen ”Innovation in Mind”, der ved hjælp af sponsorer har finansieret belysningsprojektet, som vil løbe frem til 1. februar. Belysningens endelige udformning besluttes af universitetets ejere, Statens fastighetsverk, i samarbejde med universitetet.

Erik Møller Arkitekter varetager gennem sine tre Kgl. Bygningsinspektorater en stor del af Danmarks bygningsmæssige kulturarv. Tegnestuen løser store restaureringsopgaver i hele Skandinavien og arbejder i øjeblikket som rådgiver på restaureringen af Stockholm Slot, og - i samarbejde med Bach Arkitekter - som bygherrerådgiver for Nationalmuseet i Stockholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125