23948sdkhjf

Fremtiden er nu i byggeriet

Robotteknologiens indtog kan forbedre arbejdsmiljøet og øge produktiviteten til glæde for hele byggebranchen

Et bedre arbejdsmiljø og en øget produktivitet har i mange år stået øverst på ønskesedlen i byggeriet, og nu skal robotteknologien komme begge problemer til livs. Det skriver Jyllands-Posten.

De første robotteknologiske løsninger er efterhånden ved at indtage de danske byggepladser i form af 3D-print, droner, digital opmåling og digitale bygningsmodeller, men potentialet er meget større.

Ifølge Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri, ligger udfordringen i, hvordan man traditionelt har udviklet robotter hidtil: I en tør industriprioduktion i et kontrolleret miljø, der minder meget lidt om virkelighedens uforudsigelighed på byggepladsen.

Men nogle danske virksomheder udvikler robotter specielt til byggeriet. Blandt andet Odico, der har udviklet en helt ny teknologi, som muliggør udskæring af skæve og krumme former til betonkonstruktioner.

En anden løsning, robotten Wallmo 100, assisterer bygningsarbejdere med montering af primært glasvægge, men også skillevægge i andre materialer i nye bygninger.

For at understøtte udviklingen har Dansk Byggeri netop lanceret platformen Build 4.0, der samler brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge og anlægsbranchen, og på den måde samler viden og erfaringer centralt, så udviklingen kan accelereres, skriver Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313