23948sdkhjf

FSB bygger 131 nye ungdomsboliger

Henning Larsen Architects skal tegne det nye byggeri, der har fået navnet "Artillerihuset"

Ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet Søndre Campus på Amager skal boligselskabet FSB nu bygge 131 1-rums boliger til unge under uddannelse, og 6 små familieboliger.

FSB har stor erfaring med at bygge ungdomsboliger og er med de nye boliger nu oppe på 761 i København og på Frederiksberg.

De nye boliger har fået navnet Artillerihuset og bliver opført i tegl og glas. På den ene side af bygningen, mod vest og trukket væk fra Amagerfælledvej, ligger boligerne. På den modsatte side fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger et stort glasparti for masser af dagslys ind i huset. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

Alle boliger har eget køkken og bad. Derudover er der fælleskøkkener på hver etage, vaskeri i stueetagen, elevator og tagterrasse med udsigt over Amager og Amagerfælled. 7 boliger er egnede til beboere med bevægelseshandicap.

De nye boliger skal ligge på Rued Langgårdsvej 3 på Amager, og de 131 ungdomsboliger bliver på 37 kvm brutto, mens de 6 2-rums familieboliger bliver på 54 kvm brutto hver.

Det forventede huslejeniveau bliver på 3300-5350 kr. Byggeriet er sat til at starte i andet halvår af 2018, og det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020.

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris A/S, NREP og med støtte fra Københavns Kommune, almene boliger.

Arkitekten er Henning Larsen Architects, mens totalentreprenør afventer udbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093