23948sdkhjf

Flere unge er kommet i lære inden for byggeriet

Opgørelse over praktikpladser viser, at bygge- og anlægsbranchen laver flere 10 procent flere uddannelsesaftaler

Den seneste opgørelse over praktikpladser fra Undervisningsministeriet viser, at bygge- og anlægsbranchen har godt 10 procent flere uddannelsesaftaler ved udgangen af juli sammenlignet med sidste år.

- Det er særdeles positivt for branchen, især fordi antallet af uddannelsesaftaler generelt er faldet, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri og fortsætter:

- Jeg håber, at den gode udvikling fortsætter, for vi har god brug for dygtige unge håndværkere. Mange håndværkere går på pension de kommende år, og prognosen siger, at vi i 2027 risikerer at mangle 17.000 håndværkere.

Ved udgangen af juli 2017 var der knap 4.500 nye uddannelsesaftaler i bygge- og anlægsbranchen. I 2016 var antallet af aftaler 4.060. Det er en stigning på godt 10 procent i forhold til sidste år. Bygge- og anlægsbranchen uddanner en fjerdedel af alle erhvervsuddannelser. Også denne andel er steget fra 22 procent i 2016 til 25 procent i 2017.

Færre i skolepraktik
Antallet af lærlinge i skolepraktik inden for bygge og anlæg er 1539. Det er 236 færre end sidste år ved samme tid - et fald på 13,3 procent.

- Det er glædeligt, at antallet af elever i skolepraktik er faldet. Nu gælder det om at få resten ud i virksomhederne, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri arbejder gennem sine partnerskabsaftaler systematisk sammen med kommuner og skoler om at sikre praktikpladser til alle kvalificerede unge.

- Nu skal vi bruge de gode tider til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Og virksomheder, lærlinge og skoler skal lægge sig i selen, slutter Louise Pihl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093