23948sdkhjf

Kan byggebranchen lære af luftfartsindustrien?

Lufthansas kvalitetschef er blandt indlægsholderne på årets BIM Aarhus-konference, der sætter det digitale byggeri i et anderledes perspektiv.

Begreber som algoritmer, generativt design og kunstig intelligens er rykket ind i byggebranchen, hvor BIM i stigende grad bliver en del af virksomhedernes hverdag.

Men hvad sker der, når værktøjerne bliver digitale? Risikerer branchen at sætte menneskelige fornemmelser, følelser og kompetencer ud af spillet, når softwaren bliver mere og mere kompleks? Og hvad får det af betydning for arkitekturen og byggeriet?

De spørgsmål bringes i spil, når BIM Aarhus den 4. oktober inviterer til sin femte BIM-konference på Arkitektskolen Aarhus. I lighed med de tidligere år er det gratis at deltage på konferencen, som denne gang afholdes under overskriften ”BIM Community”.

BIM Aarhus

BIM Aarhus er et professionelt netværk med fokus på BIM-teknologien. Netværket deler færdigheder og erfaring med over 500 avancerede BIM-brugere, der repræsenterer bygherrer, arkitekter, ingeniører, konstruktører og uddannelsesinstitutioner fra hele byggebranchen i Danmark.

Som vidensdelende netværk fokuserer BIM Aarhus på dialog, tværfaglig udveksling og samarbejde i bestræbelserne på at imødekomme de store og komplekse udfordringer i forbindelse med implementering og brug af BIM.

- Vi har forsøgt at finde en lidt anderledes vinkel på BIM. Vi vil gerne gøre folk bevidste om, at der bag modellerne ligger en masse indirekte data, som påvirker den måde, de arbejder på. Deltagerne vil forhåbentlig gå hjem med nye perspektiver på de digitale værktøjer, som de bruger til hverdag, siger Eigil Nybo fra BIM Aarhus.

Blandt oplægsholderne er kvalitetschef Stephan Lange fra Lufthansa Technik, som om nogen må siges at repræsentere en industri, hvor præcision og kvalitetssikring er en livsnødvendighed.

- Flyindustrien arbejder med ekstremt nøjagtige og detaljerede computermodeller. Der er ikke en nitte i et fly, som ikke findes i databasen. Hvis den nitte går i stykker, kan man hurtigt finde ud af, hvem der har produceret den, hvad den er lavet af, og hvornår den er monteret, siger Eigil Nybo og fortsætter:

- Det er af mange grunde ikke hensigtsmæssigt at stræbe efter den samme ekstreme grad af nulfejlspolitik i byggebranchen. Men vi skal blive mere bevidste om de svar, som de digitale værktøjer giver os, og vi skal lære at bruge dem rigtigt, understreger han.

Konferencen indgår som en del af en ganske unik BIM-uge, hvor Aarhus er ramme for en række begivenheder med fokus på det digitale byggeri – alle initieret omkring den internationale konference BCS & BILT Europe 2017, som afholdes fra tirsdag den 3. oktober til lørdag den 7. oktober 2017.

Om konferencen

BIM Community 2017 tager afsæt i et stærkt fagligt, internationalt og kulturelt fællesskab omkring BIM.

Oplægsholderne på konferencen er Marzia Bolpagni fra Politecnico di Milano (Italien), koncerndirektør Mads Søndergaard fra Niras, arkitekterne Morten Norman Lund og Kenn Clausen fra GXN, historiker og forfatter Rasmus Dahlberg samt Quality Manager Stephan Lange fra Lufthansa Technik AG (Tyskland).

Deltagelse er gratis og kan foretages via dette link: 
http://www.bimaarhus.dk/bim2017

Du kan læse meget mere om BCS & BILT Europe 2017 på: 
https://www.rtcevents.com/bilt/eur/

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098