Danskdesignet innovationshus åbner nye danske muligheder i Kina
Med udsigt til Den Kinesiske Mur har et godt 11.000 kvadratmeter stort nybyggeri slået dørene op for et særdeles perspektivrigt dansk-kinesisk samarbejde.
Bygningen er opført med støtte fra Industriens Fond og bliver omdrejningspunkt for forskere, studerende, virksomheder og institutioner fra både Danmark og Kina.
Industriens Fonds HusByggeriet omfatter 10.900 kvadratmeter og er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Cowi. Foruden auditorier, klasselokaler og grupperum rummer bygningen 20 lejligheder til forskere og undervisere, kontorfaciliteter til ph.d.-studerende og forskere, mødefaciliteter samt administration. Det kinesiske partneruniversitet University of Chinese Academy of Sciences har været bygherre, mens bl.a. Bygningsstyrelsen og Uddannelses- og Forskningsministeriet har ført løbende tilsyn og kvalitetssikring. Den kunstneriske udsmykning er udført af den internationalt anerkendte kunstner, Astrid Krogh, og består af et stort gardin, hvor der er brugt 1.800 kvadratmeter tekstil. Kunstværket hedder ”China Blue” og er ophængt i det største auditorium i bygningen. Den kunstneriske udsmykning er doneret af Ny Carlsbergfondet. |
Det giver danske virksomheder en særlig indgang til det store, kinesiske marked.
- Industriens Fonds Hus er skabt på baggrund af en dansk designtilgang og det dansk-kinesiske universitetssamarbejde får dermed et inspirerende hovedsæde i Kina, der både stiller moderne faciliteter til rådighed i dagligdagen, men som også på et symbolsk plan viser det vigtige bånd der er mellem Kina og Danmark, siger bestyrelsesformand for Industriens Fond, Sten Scheibye.
Fonden har samlet set bevilliget 99 mio. kroner til bygningen, som er opført på baggrund af et projektforslag fra danske Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Cowi.
Det dansk-kinesiske universitetssamarbejde Sino-Danish Center for Education and Research (SDC) bliver omdrejningspunkt for aktiviteterne i den nye bygning. SDC er den største danske satsning inden for uddannelse og forskning uden for Danmarks grænser nogensinde.
- Danmark har et enestående samarbejde med Kina på uddannelses og forskningsområdet, og den nye bygning er et enestående symbol på, at SDC nu er blevet til den institutionelle krumtap for samarbejdet. Vi er stolte over, at det på få år er lykkedes at udvikle SDC til en af den kinesiske regerings foretrukne samarbejdsmodeller. Det fantastiske hus er klart dansk, men SDC er hverken dansk eller kinesisk. Det er et partnerskab, som i fremtiden vil bringe unikke muligheder for begge lande, siger den danske SDC-direktør Lauritz B. Holm-Nielsen.
Den officielle åbning mandag den 25. september blev foretaget af HKH Kronprins Frederik, der overrakte nøglen til det nye hus til Lauritz B. Holm-Nielsen.