23948sdkhjf

Billeder: Byggeriet af første 3D-printede bygning er i gang

- I dag ser vi fremtiden, sagde By & Havn-direktør Jens Kramer Mikkelsen, der klippede den røde snor i Københavns Nordhavn.

Foran over 100 tilhørere havde administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen fra udviklingsselskabet By & Havn mandag eftermiddag æren af at klippe den røde snor for at markere byggeriet af Europas første 3D-printede bygning.

- I dag kan vi med egne øjne se, hvordan Europas første 3D-printede bygning bliver til. I dag ser vi fremtiden, sagde den tidligere overborgmester.

3D Printhuset er bygherre, designer og projektansvarlig på byggeriet, der opføres ved hjælp af en 8x8x6 meter stor 3D-printer. De fremmødte kunne efter snorklippet overvære printning af randfundamentet til den 45 kvadratmeter store bygning, som skal indrettes med kontorarbejdspladser til virksomheder med aktiviteter i havnen.

Projektet er døbt The BOD – Building On Demand – og selv om det bliver en meget lille bygning, er administrerende direktør Henrik Lund Nielsen fra 3D Printhuset overbevist om, at den får stor betydning for udbredelsen af 3D-print i byggebranchen:

- Vi er meget stolte over at lave dette demonstrationsprojekt, hvor det for første gang i Europa dokumenteres, at 3D-print kan anvendes til at opføre en bygning, der lever op til de stramme normer og standarder, som vi har her, siger Henrik Lund Nielsen i en pressemeddelelse. 

Et par timer efter snorklippet blev randfundamentet printet helt færdigt til en højde på 60 centimeter. De næste faser i byggeriet består af traditionel udstøbning af den øvre del af fundamentet, hvorefter 3D-printeren tager over igen og printer væggene op i en højde af 4,5 meter.

Læs mere om demonstrationsprojektet The BOD i artiklen:

Europas første 3D-printede bygning opføres i København

Artiklen er en del af temaet 3D-printet byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143