23948sdkhjf

Milliarder til nye diabetescentre i Aarhus og Odense

Nye byggerier skal stå færdige i 2022.

Nye Steno Diabetes Centre etableres ved henholdsvis Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital. Centrene forventes at stå klar i 2022 og vil hver behandle ca. 8.000-9.000 patienter årligt.

Novo Nordisk Fondens bestyrelse har den 5. september godkendt en bevilling på 1,4 mia. kr. til Region Syddanmark og en bevilling på 1,4 mia. kr. til Region Midtjylland til at styrke diabetesindsatsen i de to regioner.

Desuden har fondsbestyrelsen godkendt et visionsoplæg for en styrket diabetesindsats i Region Sjælland.

- Novo Nordisk Fondens ambition er at bidrage til, at Danmark kan tilbyde verdens bedste forskningsbaserede behandling inden for diabetes. Med etableringen af centrene styrkes rammerne for en forbedret patientcentret behandling og forebyggelse af senkomplikationer. Endvidere styrkes forskning, uddannelse og samarbejde på tværs af sektorerne. Målet er, at de, der har sygdommen, skal leve længere og bedre, og at færre danskere skal have diabetes, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, i en pressemeddelelse.

I 2016 bevilgede Novo Nordisk Fonden 2,945 mia. kr. til etablering af Steno Diabetes Center Copenhagen. Fondsbestyrelsen har endvidere i marts 2017 godkendt et visionsoplæg for en styrket diabetesindsats i Region Nordjylland og indikeret en forventet beløbsramme for en bevilling på op til 700 mio. kr. til regionen.

Steno Diabetes Center Odense

Centret skal etableres i en ny bygning ved det nye Odense Universitetshospital. Aktiviteterne påbegyndes i 2018, og bygningen forventes klar til brug ved udgangen af 2022. Der forventes at blive behandlet ca. 9.000 patienter årligt på centret. Det er ambitionen, at Steno Diabetes Center Odense skal være et nationalt videncenter for type 2-diabetes, hvilket er valgt på baggrund af regionens igangværende indsatser og forskning på området.

 

Steno Diabetes Center Aarhus

Centret skal etableres som en del af den nye Forum-bygning ved Aarhus Universitetshospital. Bygningen forventes klar til brug medio 2022, men centret påbegynder dets aktiviteter i 2018. Der forventes at blive behandlet ca. 8.000 patienter årligt på centret. Et særkende for centret vil være at understøtte forskning og udvikling inden for tværsektorielt samarbejde om sammenhæng i patientforløb, forebyggelse, tidlig opsporing, behandling og forebyggelse af senkomplikationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143