23948sdkhjf

Søndag åbner Danmarks første ”Byggebox”

Københavnske skoleelever kan få et kig ind bag byggehegnet, når Danmarks første ”Byggebox” den 3. september indvies på Bispebjerg, hvor Region Hovedstaden bygger nyt hospital og nyt psykiatrisk center.

Byggeboxen er et to-årigt undervisningsprojekt, hvor elever i 4.-7.klasse får mulighed for at møde nogle af de mennesker, der er med til at bygge hospitaler, veje, boliger, kloaker, cykelstier og skoler.

Hensigten er at få flere børn og unge til at se sig selv som faglærte, og det er vigtigt med udsigten til, at Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft om ganske få år. I Region Hovedstaden alene vil der mangle op mod 7.000 faglærte i 2020.

- Med Byggeboxen får eleverne praktiske oplevelser, som de kan trække på, når de senere skal vælge ungdomsuddannelse, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen om initiativet, som er blevet til i et samarbejde mellem blandt andre Dansk Byggeri og Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

Initiativet er skabt i erkendelse af, at det er nødvendigt at invitere de unge inden for i branchen, hvis flere skal vælge en uddannelse som faglært.

- De unge bliver simpelthen nødt til at lære os bedre at kende allerede fra en tidlig alder. Her i Byggeboxen får eleverne et smugkig ind en helt anden verden og får nogle gode oplevelser med hjem til både middagsbordet og klasselokalet, siger næstformand i Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, der lover, at det både bliver sjovt og lærerigt for de over 60 skoleklasser, som indtil videre har tilmeldt sig.

Åbningen af Byggeboxen finder sted søndag den 3. september klokken 10. Efter den officielle åbning er der mulighed for at deltage i Åbent hus med bamsehospital, rundvisning, gravemaskine og meget mere.

Fakta om Byggeboxen

Byggeboxen er et to-årigt undervisningsprojekt, hvor elever i 4.-7.klasse oplever skolens fag i en helt ny kontekst.

I Byggeboxen får eleverne et indblik bag byggehegnet og mulighed for selv skabe en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality.

De første elever trækker i synlighedsvest og sikkerhedshjelm den 5. september og pt. har 60 klasser booket et besøg i skoleåret 2017-18. Der findes to Byggeboxe: den ene på Bispebjerg Hospital, og den anden i Hedehusene, hvor fremtidens hovedstad NærHeden er under udvikling.

Byggeboxen er støttet af Region Hovedstaden under programmet Faglært til vækst med 2.2 mio. kr. Projektets partnere er Dansk Byggeri, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, Københavns Kommune, NærHeden P/S, Høje-Taastrup Kommune og Next Uddannelse København. Undervisningsforløb og indretning er udviklet af Bibiana Danmark.

(KIlde: Dansk Byggeri)

Læs mere på www.byggeboxen.dk

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094