23948sdkhjf

400 nye boliger på vej i Espergærde

Et projekt med op til 400 boliger ved Espergærde kom mandag aften et stort skridt nærmere en realisering.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her sagde samtlige 25 byrådsmedlemmer ja til, at Helsingør Kommune skal gå i gang med at udarbejde den nødvendige lokal- og kommuneplan for projektet.

Boligerne skal efter planen fordeles i landsbyagtige klynger med huse med en højde på mellem 2,5 og 3,5 etager.

- Det er et meget spændende projekt, det er godt tænkt, og opført omkring klynger adskilt af grønne kiler, sagde teknik-, miljø- og klimaudvalgets formand Johannes Hecht-Nielsen (V) om projektet, der er udarbejdet af Kant Arkitekter for et projektselskab kontrolleret af ejendomsudvikleren Jesper Favre-Bulle Malling Petersen.

På mødet stillede Enhedslisten forslag om, at 25 procent af boligerne skulle være almennyttige boliger. Forslaget fik opbakning fra S, SF, R og Lokaldemokraterne, men blev stemt ned af en samlet borgerlig blok bestående af K, V, DF og Frit Demokrati.

Det nye boligområde skal opføres på en 189.000 kvadratmeter stor grund i det åbne land mellem Espergærdes nuværende bebyggelse og Kelleris Hegn i nærheden af Helsingør-motorvejen.

En del af arealet, som i dag ligger i landzone, er kommunalt ejet, mens resten er ejet af et selskab kontrolleret af ejendomsinvestoren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093