23948sdkhjf

Usædvanlig alliance i København

Erik Møller Arkitekter har hyret klatrevirksomheden RopeAccess til at undervise håndværkerne i forbindelse med den igangværende restaurering af Marmorkirken.
Hvis du i disse dage går forbi Marmorkirken i København, vil du se håndværkere og restaureringsspecialister klatre med reb uden på kuplen.

De halsbrækkende klatreøvelser er udtryk for en innovativ nytænkning i forbindelse med den udvendige restaurering af kuplen og kvistene på kirken.

Betydelig økonomisk besparelse
Erik Møller Arkitekter, der står bag restaureringen af kirken, har nemlig indgået et utraditionelt samarbejde med klatrevirksomheden RopeAccess, som har indvilget i at træne håndværkere og specialister i klatring på kirkens kuppel:

- Der ligger en betydelig økonomisk besparelse i ikke at skulle sætte stillads op omkring hele kuplen. Derfor blev vi sammen med kirkens menighedsråd enige om at forsøge at sende klatrere op for at gennemfotografere kuplen forud for restaureringsarbejdet, fortæller arkitekt Trine Neble.

- Dette fungerede rigtig fint, og vi besluttede derfor at prøve, om vi ikke også kunne bruge metoden, når håndværkere og specialister skulle i gang med prøvefeltet og siden selve restaureringsarbejderne, fortsætter hun.

Ny type telte sikrer de rette forhold
Hvor det efterhånden er udbredt at bruge klatrere, når man fx skal have renset store vinduespartier og facader, er det helt nyt at koble klatring til højt specialiserede håndværks- og restaureringsopgaver.

Såvel tømrere som kobbertækkere og forgyldere skal således helst ikke lide af højdeskræk, når de skal lære at klatre med reb for at udføre arbejdet, som i forvejen kræver stor præcision og omhyggelighed:

- Det kræver en tæt og løbende dialog med både klatrefirmaet og håndværkerne at sikre kvaliteten af restaureringsarbejderne. Vi har sammen tænkt i nye, innovative løsninger, hvilket blandt andet har ført til, at RopeAccess har udviklet en særlig type ’afdækningstelte’, der kan sættes op på kuplen for at sikre de rette klimatiske forhold under arbejdet, forklarer Trine Neble.

Erik Møller Arkitekter passer gennem sine tre Kgl. Bygningsinspektorater på en stor del af den bygningsmæssige kulturarv. Tegnestuen har netop afsluttet de udvendige arbejder på Kronprinsparrets Palæ på Amalienborg samt pavillonerne på de andre tre palæer. Erik Møller Arkitekter har i mange år været fast tilknyttet Marmorkirken, som er en del af det samlede anlæg omkring Amalienborg.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078