23948sdkhjf

Bascon med i milliardprojekt i Roskilde

Rådgiveren skal levere projekteringsledelse og ingeniørrådgivning til en udvidelse af forbrændingen i Roskilde. Projektet har et samlet budget på 1,3 mia. kroner.
Aftalen blev indgået før sommerferien med det fælles kommunale affaldsselskab Kara/Noveren, som skal udvide sit eksisterende affaldsforbrændingsanlæg.

Selve byggeriet, der er tegnet af den hollandske arkitekt Erick van Egeraat, forventes at gå i gang i februar 2011, således at anlægget kan kobles på el- og fjernvarmesystemet i 2013.

Med en skorsten på 100 meter og nyskabende arkitektur bliver anlægget et markant byggeri i Roskilde. Ifølge arkitekten kan facaden med sin høje skorsten og bløde kanter minde om en sæl.

Det samlede budget for byggeriet er 1,3 mia. kroner. Heraf udgør rådgivningen, hvor Bascon står for byggedelen og Rambøll den maskinelle del, samlet 40 mio. kroner.

- Vi står over for en utrolig spændende opgave. Vi skal sikre, at de fagligheder, der skal til for at få et så kompliceret byggeri op at stå, spiller optimalt sammen. Samtidig skal vi være garanter for, at den flotte arkitektur forenes med den komplicerede teknik, der skal være i noget så jordnært som et forbrændingsanlæg, siger projektleder Niels Winther Hansen fra Bascons kontor i Århus.

Udsigt til masser af beskæftigelse
Et byggeri og en investering af denne størrelse vil i den 3-årige byggefase give beskæftigelse til mange mennesker, og Kara/Noveren-direktør Thorkil Jørgensen forventer, at der vil være over 200 personer på byggepladsen, når der er flest.

Potentielle leverandører skal aflevere tilbud i begyndelsen af august 2010 til den maskinelle del, mens man på byggesiden er startet med det indledende arbejde samt dispositionsforslag og projektforslag.

Det indledende arbejde omhandler primært flytning af vandledning, kloak og fjernvarmerør, og man forventer en opstart i efteråret 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172