23948sdkhjf

Rubow og Adept vinder kæmpeprojekt i Kokkedal

De to arkitektfirmaer skal stå i spidsen for renoveringen af Egedalsvænge – 18 boligblokke på i alt 55.000 m².
Egedalsvænge er et klassisk eksempel på et 70’er boligbyggeri, der trænger til et løft.

Projektet forventes at koste ca. 300 mio. kroner og omfatter nye facader, friarealer, handicapboliger samt indretning af ejendomskontorer, der anvendes som boliglaboratorier.

”Den Rummelige By” er et banebrydende strategisk projekt, der sætter mangfoldighed og individualitet i fokus og beboernes valgfrihed i højsædet. Fra at være en anonym, ensartet bebyggelse skal Egedalsvænge omdannes til et varieret, sanseligt boligmiljø.

Beboere sætter eget præg på boligen
Projektet introducerer brugerdreven arkitektur i form af en nytænkende tilvalgsproces, hvor den enkelte beboer pålægges at vælge mellem forskellige facademoduler.

Lejerne sætter dermed deres individuelle præg på egen bolig og boligblok. Fra et katalog vælges mellem udestuer, altaner, franske altaner, karnapper, større vinduer m.m. – et valg som følgelig sætter huslejen:

- Det har været afgørende for os, at den nye facaderenovering udspringer af den enkelte beboers oplevelse af sin egen bolig, og at der ved hjælp af beboernes valg af rumlige og funktionelle facadeelementer skabes en spændende og naturlig variation i bebyggelsens arkitektoniske udtryk, udtaler Lars Bo Lindblad, adm. direktør og partner i Rubow Arkitekter.

Sammensætningen af forskellige facadeelementer skaber diversitet, som yderligere forstærkes ved at de forskellige boligblokke beklædes med hvert sit materiale, eksempelvis sten- eller pladebeklædning.

Rambla og klimaskorstene
Nye friarealer etableres med en rambla, der bevæger sig mellem boligblokkene og forbinder indgange, haver og friarealer i et klart og overskueligt forløb, der understøttes af en tryghedsskabende belysningsstrategi. Ramblaen reducerer færdselsårerne i selve bebyggelsen til fordel for nye opholds- og aktivitetsrum.

Fremtidssikringen er indtænkt på alle niveauer. Udover den sociale bæredygtighed anvendes robuste materialer. Af miljømæssige initiativer kan nævnes optimering af isolering, elforbrug, ruder, ventilation, belysning mv.

Som et særligt nyskabende tiltag etableres solcellebeklædte ”klimaskorstene” over hver opgang. Skorstenene åbner opadtil for naturligt dagslys, som skaber lyse og sunde opgange, og udgør kanaler for ventilationen og indtag af passiv solvarme.

Udover Rubow og Adept har projektet deltagelse af et rådgivningsteam bestående af Opland Landskabsarkitekter, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, AFM Rådgivende Ingeniører samt Plan & Proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125