23948sdkhjf

Spæncom-underskud på 88 mio. kroner

Overkapacitet på markedet og et fald i omsætningen på mere end 60 % fik Spæncoms indtjening til at falde med mere end 115 mio. kroner i 2009/10.
Krisen i byggeriet har mere end halveret den samlede mængde af nye ordrer i betonelementbranchen, og den udvikling har sat et kraftigt aftryk på forretningen hos Spæncom.

Producenten af betonelementer har netop fremlagt regnskabet for 2009/10, og det vidner om et kraftigt fald i omsætningen fra 689,9 til 262,8 mio. kroner.

Nedgangen har medført, at 2008/09-overskuddet på 28,5 mio. kroner efter skat er byttet ud med et underskud på 88,2 mio. kroner:

- Hovedårsagen til den væsentlige lavere nettoomsætning er en lavere produktionsvolumen, som er faldet med 49 %. Også nettoomsætningen for montage og andre ydelser er faldet med mere end 116 mio. kroner (59 %), oplyser ledelsen i en kommentar til regnskabet.

Stigende aktivitet – men til lave priser
Spæncom betegner generelt udviklingen som utilfredsstillende men fremhæver samtidig, at der i den sidste halvdel af regnskabsperioden har været en vis fremgang at spore med flere nye projekter.

Det generelle prisniveau i markedet ligger dog fortsat i den lave ende, og det gør det vanskeligt at øge indtjeningen, oplyser Spæncom:

- Tilbudsaktiviteten vedrørende mulige nye projekter er høj, men vi er, trods positive tegn i ordreaktiviteten, fortsat forsigtige, da de fortsatte forbedringer af prisniveauet kun langsomt muliggør et acceptabelt indtjeningsniveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094