23948sdkhjf

JJW og Grontmij bag nye metoder til forbedret akustik

Sammen med DTU og Odeon har Grontmij | Carl Bro og JJW Arkitekter udarbejdet en rapport, der præsenterer løsninger til at begrænse støj i storrumskontorer.
Dilemmaet er velkendt: Moderne kontorarbejde handler i høj grad om at dele viden og arbejde tæt sammen i innovative teams.

Men samtidig gør støj i de store rum os mere irritable, sænker vores koncentrationsevne og gør os mindre produktive – enkelte bliver ligefrem syge.

Nu har Grontmij | Carl Bro, JJW Arkitekter, DTU og Odeon støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden udarbejdet en rapport om mulighederne for gennem nye måder og metoder at begrænse støj på store kontorarealer.

Storrumskontorer i et helhedsperspektiv
Rapporten og det medfølgende idékatalog indeholder viden og nye metoder, som i udgangspunktet hører til hvert sit fag: akustik, arkitektur og arbejdsmiljø.

I projektet har den røde tråd været at lade fagfolk fra de forskellige discipliner arbejde tæt sammen om at udvikle helhedsorienterede løsninger. Det er typisk akustikere, arkitekter og arbejdsmiljøkonsulenter, der sammen med bygherrer kan påvirke den konkrete udformning af fremtidige storrum.

- Udfordringerne i storrummet skal gribes tværfagligt an. Ofte har faggrupperne gjort det hver for sig eller inddraget de øvrige faggrupper for sent i processen, forklarer projektleder hos Grontmij | Carl Bro Stig S. Junge.

Effekten er betydelig
Der er naturligvis visse udgifter forbundet med at forbedre akustikken i kontorlandskaberne, men Stig S. Junge understreger, at pengene relativt hurtigt kan hentes hjem igen. Bedre lydforhold i et storrumskontor medvirker nemlig til at øge medarbejdernes tilfredshed og effektivitet:

- Undersøgelser viser, at tilfredsheden kan fordobles, hvis man sætter ind med de rette tiltag til at forbedre akustikken i storrummet. Og samtidig øges medarbejdernes effektivitet med op mod 7 %, og dermed kan investeringer i bedre lydforhold hurtigt tjenes hjem igen, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109