23948sdkhjf

Skærpede krav til træbaserede tagplader

For at forbedre sikkerhed og arbejdsmiljø har flere af byggeriets organisationer indgået en aftale med krav til træbaserede plader, der anvendes i forbindelse med tagarbejder.
Aftalen omfatter manuel håndtering af krydsfiner- og OSB-plader, der anvendes som undertag eller som tagunderlag for tagdækning. Kompositplader af krydsfiner eller OSB, fx med belægning af tagpap, er også omfattet af aftalen.

De skærpede krav medfører blandt andet, at pladestørrelsen ikke må overskride en størrelse på 650x3.100 mm, mens vægten i normal, leveringstør tilstand ikke må ligge højere end 18 kg pr. plade.

Trælasthandlerunionen, TUN, oplyser, at aftalen er gældende for alle, der importerer, producerer, forhandler og anvender tagpladerne i dansk byggeri.

Indkøringsfase frem til 1. marts 2011
Initiativ til den nye brancheaftale stammer fra Træinformation, og den er udformet i samarbejde med Dansk Byggeri, Dansk Industri, Træ Industri Byg, Dansk Træforening og TUN.

Aftalen er allerede trådt i kraft og frem til 1. marts 2011 har branchens leverandører mulighed for at tilpasse sig kravene. Herefter vil den være gældende for alle i byggeriet.

Læs mere på www.tun.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112