23948sdkhjf

Midlertidig indretning skal åbne ny bydel

I Fredericia skal i alt 140.000 m² af den tidligere Kemira-grund i år åbnes for borgerne. Det sker for at invitere til brug sideløbende med, at den nye bydel opføres.
Over hele landet er både offentlige og private bygherrer begyndt at få øjnene op for potentialet i midlertidig anvendelse af de mange gamle industriarealer, som i disse år omdannes til nye formål.

Også i Fredericia, hvor man i sidste uge lod hegnet falde til første del af den midlertidige indretning af et stort havneareal, der i løbet af de kommende 20-25 år skal omdannes til ny bydel ved Lillebælt:

- Det er ikke en fin og velplejet bypark men et midlertidigt anlæg, som kan bruges til mange forskellige slags aktiviteter i en overgangsperiode. Vi etablerer rammerne, og byens borgere, foreninger og andre driver aktiviteterne, fortæller projektchef Jesper Kjærgård.

Som en del af den første etape er der nu åbnet et ”soppeområde”, hvor fordybninger i asfalten skaber store vandpytter efter regnvejr – og når asfalten er tør, er området et godt sted for rulleskøjteløbere. I den kommende tid følger et udsigtstårn, et parkouranlæg og legepladsen ”Legebro mellem tro”.

Skal ikke være en lukket byggeplads
Det nyåbnede område udgør ca. en tredjedel af de i alt 140.000 m², der skal åbnes i 2010. Det er indrettet med grove belægninger som asfalt, grus, sand, græs, betonsten og jernplader, og afgrænsningen mellem den kørende trafik og områder for fodgængere og andre er markeret med betonklodser.

- FredericiaC-området skal være et åbent område, som inviterer til brug allerede før den nye bydel skal bygges. Det skal ikke være en lukket byggeplads. Derfor gennemfører vi den midlertidige indretning af området, samtidig med at vi arbejder med en international konkurrence om en udviklingsplan, siger Jesper Kjærgård.

Prækvalificerede teams afsløres til august
Næste del af området indvies den 30. august, hvor FredericiaC planlægger en større åbningsbegivenhed.

Her afsløres det også, hvilke af de i alt 36 ansøgere, der prækvalificeres til konkurrencen om en udviklingsplan for området. Der udpeges op mod syv tværfaglige teams til konkurrencens Fase 1. Til december udvælger FredericiaC så et mindre antal hold, som går videre til konkurrencens Fase 2.

Området er på ca. 20 hektar og ventes at få en bebyggelsesprocent på 120; heraf 50 % boliger, 40 % erhverv og 10 % kultur.

Bag projektet står FredericiaC P/S, der er etableret som et partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania Arealudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11