23948sdkhjf

C.F. Møller tæt på norsk operahus

De danske arkitekter har netop vundet en delt førstepræmie i konkurrencen om Kristiansund Opera- og Kulturhus. Nu venter et afklaringsforløb, inden den endelige vinder kåres.
I Kristiansund vest for Trondheim skal et nyt opera- og kulturhus efter planen stå færdigt i 2013.

Arkitektkonkurrencen fandt forleden sin foreløbige afgørelse med uddeling af to førstepræmier. Den ene gik til danske C.F. Møller, mens norsk-engelske Space Group/Brisac Gonzales tog den anden.

De to vinderhold går nu ind i et afklaringsforløb, inden opgaven overdrages til en af parterne.

- Arbejdet med Kristiansund Opera- og Kulturhus har været en meget inspirerende proces indtil nu. Man fornemmer i byen tydeligt den stolthed og tradition, der ligger til grund for projektet, siger partner Klaus Toustrup fra C.F. Møller.

Om projektet
Kristiansund Opera- og Kulturhus skal danne rammerne om Norges ældste opera fra 1805. Samtidig skal det være byens kulturelle kraftcenter og identitetsbærer for hele regionen.

Byggeriet skal udover operaen rumme balletcenter, bibliotek, højskolecenter, konferencelokaler, restaurant og café. Kernen i oplægget har været at integrere to eksisterende bygninger, herunder det tidligere ”Folkets Hus”, i det nye kulturhus. Samtidig skal der skabes et levende byrum omkring byggeriet ved bl.a. at knytte an til gågader, pladser og en park.

”Kulturkvartalet”, som C. F. Møllers forslag hedder, fletter de kulturelle funktioner sammen i et dynamisk og kreativt miljø omkring hovedsalen. Operaen er designet med henblik på at opnå sublim akustik og superfleksible teatertekniske egenskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125