23948sdkhjf

Over 1.000 almene boliger skal rives ned

Mindst 11 byer – primært i Nord- og Sydjylland – arbejder aktuelt med planer om at rive almene boliger ned. En logisk udvikling, mener Landsbyggefonden.
Over 1.000 almene boliger lever lige nu på lånt tid rundt omkring i Danmark.

Det konkluderer DR Nyheder, der ovenpå en rundspørge kan afsløre, at boligforeninger i mindst 11 byer har konkrete planer om at rive nogle af sine eksisterende boliger ned.

I Nordjylland vil der, som det ser ud nu, blive i alt 496 færre almene boliger i Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Skagen og Hirtshals. I Nordborg på Als er der i 2011 planer om at nedrive syv boligblokke og erstatte dem med rækkehuse, og også i, Haderslev Rødby, Rødovre og Århus er nedrivning af boliger aktuelt et tema.

- Det er et udtryk for, at udkantsområderne mister befolkning. Hvis udsigterne er faldende efterspørgsel, så er det måske en god idé at rive ned. Alternativet er, at du har en masse tomme boliger, som du skal drive, siger Hans Skifter Andersen, der er seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

Både Socialministeriet og Landsbyggefonden skal godkende planerne, før et boligselskab kan få økonomisk støtte til en nedrivning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094