23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Hårdere straf for snyd med CE-mærkning

Organisationen har henvendt sig til økonomi- og erhvervsministeren for at få indført skrappere sanktioner mod firmaer, der snyder med CE-mærkning af byggevarer.
Erhvervs- og Byggestyrelsen har i år skærpet kontrollen af de byggevarer, der handles på det danske marked.

I kølvandet på de første markedskontroller mener Dansk Byggeri imidlertid, at der sagtens kan gøres endnu mere for at sikre, at alle tager CE-kravene alvorligt.

Kritikken går bl.a. på, at virksomheder, der overtræder reglerne, får meget lang tid til at bringe forholdene i orden. I et enkelt tilfælde strakte sagsbehandlingen sig over et år, og i den periode var det umuligt at få oplyst, hvilke produkter, der var problemer med:

- Det er problematisk, da det også er entreprenørens ansvar, at de byggevarer, han anvender, overholder reglerne til CE-mærkning, siger Eva Kartholm, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Hun og Dansk Byggeri opfordrer samtidig til, at bødestørrelserne sættes op:

- Vi tror, at det er muligt at mindske antallet af overtrædere, hvis bødestørrelserne skærpes. Den største – og eneste – bøde der er givet indtil nu, er på 10.000 kroner. Et beløb, som jeg anser for latterligt lavt, set i det lys, at de virksomheder, som tager CE-mærkningen alvorligt, har bekostet langt større beløb for at få deres CE-mærkning på plads, siger hun.

Erhvervs- og Byggestyrelsen igangsætter den næste markedskontrol umiddelbart efter sommerferien. Her kontrolleres CE-mærkningen af betonelementer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141