23948sdkhjf

Bygge-ledighed femdoblet på to år

I bygge- og anlægsbranchen er ledigheden nu oppe på 12 %. Det er næsten fem gange mere end den var i 2008.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Danmark i maj var på 4,1 %.

Det er et lille fald i forhold til april, og ledigheden har nu været på stort set det samme niveau siden efteråret.

Til sammenligning viser tal fra BAT-kartellet, at ledigheden i bygge- og anlægsbranchen midt i maj var på hele 12 %.

Man skal dog i den forbindelse være opmærksom på, at tallene fra BAT-kartellet ikke er sæsonkorrigerede, hvilket tallene fra Danmarks Statistik er. Det betyder, at henover sommeren, hvor ledigheden altid falder i bygge- og anlægsbranchen, vil forskellen blive indsnævret.

- Selvom man altid skal være varsom med at sammenligne sæsonkorrigerede tal med ikke sæsonkorrigerede tal, taler de stadig deres tydelige sprog, udtaler økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Også overskyet i de kommende år
Hvis man sammenligner ledigheden i bygge- og anlægsbranchen med tidligere år, så er der tale om en stigning på 8 % i forhold til 2009. Sammenlignet med 2008 er ledigheden næsten femdoblet:

- Det står skidt til i bygge- og anlægsbranchen, og hvis vi kigger lidt i krystalkuglen, er der desværre også overskyet i det kommende år, siger Anders Fernstrøm og fremhæver Dansk Byggeris nyeste konjunkturanalyse, der melder om et fald i beskæftigelsen på 3.000 personer fra 2010 til 2011:

- Det betyder samtidig, at vi i det næste års tid ikke kommer til at se store fald i ledigheden, vurderer Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11