23948sdkhjf

Henning Larsen vinder projekt i Georgien

Tegnestuen skal stå bag designet af et nyt akvarium i havnebyen Batumi.
Henning Larsen har sikret sig opgaven via en indbudt konkurrence, som blev vundet foran tyske Drei Architekten, amerikanske PJA Architects og Pryor & Morrow, der ligeledes er fra USA.

Der er tale om et 2.000 m² stort akvariebyggeri, der skal erstatte byens eksisterende akvarium. Det nye byggeri, ”Aquarium” placeres i relation til 6. maj-parken, som også indeholder delfinarium og zoo.

Målet med ”Aquarium” er at skabe et moderne, kulturelt akvarium, som tilbyder de besøgende en lærerig, underholdende og visuelt stimulerende rejse gennem de forskellige farvande.

Akvariet indeholder bl.a. et centralt oplevelsesområde med café og butikker, og den fleksible indretning gør området velegnet til bl.a. foredrag og workshops:

- Det bliver en helt unik oplevelse for akvariets besøgende at stå i det centrale rum og mærke, hvordan verdens kontinenter mødes og forenes gennem vand, siger designdirektør og partner i Henning Larsen Architects, Louis Becker, ifølge DAC.dk.

Akvariets ydre er inspireret af de karakteristiske rullesten på stranden i Batumi, og bygningen kommer til at fremstå som en ikonisk stenformation, der er synlig fra både land og hav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11