23948sdkhjf

Millioner til ProjectZero

Fornyelsesfonden besluttede torsdag at støtte det ambitiøse projekt for energirigtig renovering med 5 mio. kroner. Målet er at skabe vækst, grønne jobs og bæredygtighed.
Fonden ser et stort potentiale inden for energibesparelser i byggeri, og de 5 mio. støttekroner skal være med til at skabe vækst gennem energirigtig renovering af Sønderborg-områdets boliger.

Projektet skal således gerne resultere i nye arbejdspladser i et hårdt ramt område, hvor det kan være vanskeligt at finde et nyt job:

- Alle dele af Danmark skal fortsat arbejde målrettet på at skabe fornyet vækst og beskæftigelse. Med Fornyelsesfonden bakker vi nu op om solide vækstprojekter som dette fra ProjectZero, der kan være med til at skabe grundlaget for en langsigtet grøn vækst i Sønderborgområdet, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

500 jobs på fem år
Peter M. Clausen, formand for Project Zero-fonden understreger, at de 5 mio. kroner er af afgørende betydning:

- Vi vil skabe et CO2-neutralt vækstområde. Energirigtig renovering er en af de klogeste klimaløsninger, hvor vi står i dag. Vi kan reducere CO2-udledningen markant, og samtidig kan vi skabe mange jobs her og nu i en trængt byggebranche. Målet er 500 nye arbejdspladser i Sønderborg-området over de næste fem år. Her er Fornyelsesfondens støtte så afgørende, siger han.

Konkretisering af udbytterig energirenovering
Niels Duedahl, administrerende direktør for Syd Energi, der er en af partnerne i ProjectZero, vil med pengene kaste lys over konceptet energirigtig renovering og fordelene herved:

- Vi i gang med at skabe fremtidens smarte energisystem i Sønderborg. Det er i høj grad baseret på en langt smartere anvendelse af energien i bygninger. Det kræver rådgivning. Vi vil sammen med ProjectZero gøre det helt konkret, hvad udbyttet af energirigtig renovering er.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11