23948sdkhjf

Flügger løfter bundlinjen markant

Der er solgt mere maling og træbeskyttelse end ventet, og derfor formåede Flügger i 2009/10 at øge resultatet før skat fra 51,1 til 133,7 mio. kroner.
Flügger gik ind i regnskabsåret med en organisation, der var trimmet til et forventet fald i omsætningen på knap 13 %.

Så slemt gik det langt fra, og derfor lykkedes det virksomheden at hente sit bedste resultat siden 2006/07:

- Selv om første kvartal af forretningsåret 2009/10 – dvs. sommermånederne sidste år – gav et omsætningsdyk på 13 %, skulle det vise sig, at vi havde været alt for pessimistiske, idet året sluttede med en samlet reduktion i nettoomsætningen på 4 %, fortæller administrerende direktør Søren P. Olesen.

Den samlede 2009/10-omsætning lyder på knap 1,45 mia. kroner, mens resultatet efter skat udgør 94,2 mio. kroner. Salget på det danske marked faldt i regnskabsåret med 7 %, mens både Sverige og Norge gik tilbage med 2 %. På øvrige markeder lykkedes det til gengæld at øge salget med 3 %.

Juni bedre end budgettet
I 2010/11 budgetterer Flügger med en salgsfremgang på 8 % ± 2 % afhængig af kursudviklingen. Men koncernen erkender samtidig, at der er stor usikkerhed forbundet med forventningerne til efterspørgslen fremover. For juni måned peger pilen dog i den rigtige retning:

- I skrivende stund – medio juni – kender vi salgsudviklingen i forretningsårets første 1½ måned. Maj måned gav et mersalg på 5 %, hvilket lå et stykke under budgettet. Til gengæld tegner juni måned til et salg, som overstiger budgettet, siger Søren P. Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093