23948sdkhjf

Stort sats på havnebyggeri i Gedser

En ny lystbådehavn, en kanalby og en bypark er blandt elementerne i en ny helhedsplan for havnebyen på Lolland-Falster.
På et borgermøde mandag i næste uge vil Guldborgsund Kommune løfte sløret for en ny helhedsplan, der skal være med til at lokke flere turister til Gedser i fremtiden.

Det er arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard, der har udviklet planen i samarbejde med Grontmij | Carl Bro, lektor Henrik Toft Jensen fra Roskilde Universitet og analysefirmaet Damvad.

Blandt de konkrete forslag til udnyttelse af det turismemæssige potentiale er etablering af ny naturhavn, ny lystbådehavn, ny strand, kanalby, bypark samt udvikling af det maritime miljø på Fiskerihavnen.

Stort potentiale i færgetrafik
Baggrunden for satsningen er, at Scandlines har besluttet at fordoble kapaciteten på Gedser-Rostock forbindelsen. Det medfører en privat investering på 1,7 mia. kroner i ombygning af Gedser Færgehavn samt indkøb af to dobbeltdækker færger. Disse planlægges indsat i 2012.

I øjeblikket er der hvert år 1,7 mio. mennesker, der tager turen med færgerne mellem Gedser og Rostock og dermed gør et kortere og længere ophold i Gedser. Det er dette potentiale, som Guldborgsund Kommune nu vil udnytte.

Helhedsplanen offentliggøres efter borgermødet på www.gedser.nu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094