23948sdkhjf

Carlsberg-grund åbner sig som bydel

Det første nye byrum på den gamle industrigrund i Valby indvies i denne uge. I alt 7 mio. kr. bruges på midlertidige byrum, mens den langsigtede byudvikling tager form.
Carlsberg er ikke længere et lukket produktionsområde, men derimod en bydel, der nu åbner sig mod københavnerne med nye byrum og haver.

Første plads i rækken af tre midlertidige byrum hedder ”Tap E Plads” og indvies torsdag i denne uge. I løbet af august/september åbner to andre pladser, og de nye byrum kommer i alt til at omfatte 25.000 m².

Byrummene er udtænkt af to kreative teams; Keinicke & Overgaard + UIWE samt Primus Arkitekter + Streetmovement. De har i foråret arbejdet på at komme med idéer til at skabe liv og tiltrække mennesker til de store pladser.

Besøgende på Carlsberg vil fremover kunne slå sig ned i byrummet, grille eller bevæge sig rundt på et nyt sidde/klatre-landskab bestående af tunge egetræs-sveller. De kan også snuppe sig en kop kaffe eller gå på opdagelse i den gamle brygger, J. C. Jacobsens Have.

Det er Lokale- og Anlægsfonden, Realdania, Københavns Kommune og Carlsberg, der står bag finansieringen af de tre byrum. I alt 7 mio. kroner er afsat til projektet.

Flere beboere er allerede rykket ind
I forvejen har en lang række beboere installeret sig i de tidligere produktionsbygninger, som således lægger hus til bl.a. Dansehallerne, Idrætsfabrikken, et gokartcenter, gallerier, koncert- og konferencefaciliteter samt arkitekter, billedkunstnere, designere og grafikere.

Alle har de etableret sig her med en drøm om at bo i et livligt område, som med tiden skal udvikle sig til at blive et enestående kvarter i København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094