23948sdkhjf

Ler som CO2-besparende byggemateriale

Klima- og energiminister Lykke Friis overrækker fredag præmier for mere end 100.000 kroner, når over 200 DTU-studerende dyster om, hvem der har fået den bedste grønne idé.
Solstråler som omsættes til afkøling og ler, der bruges som CO2-besparende byggemateriale.

Det er blot to af de i alt 89 innovative projekter, der fredag præsenteres ved DTU’s studiekonference ”Grøn Dyst”.

Konferencen er afslutningen på flere ugers hårdt arbejde, hvor de kommende ingeniører har forsøgt at udvikle teknologiske løsninger, som kan imødegå de globale klimaudfordringer.

Vinderprojekterne udvælges af et dommerpanel bestående af bl.a. politikerne Margrethe Vestager og Ida Auken samt repræsentanter fra erhvervslivet; herunder MT Højgaard og Grontmij | Carl Bro.

”Grøn Dyst” er et nyt tiltag på DTU, der skal motivere og udfordre universitetets studerende til at udtænke ideer, hvor bæredygtighed, klimateknologi eller miljø indgår.

- På DTU er vi konkrete, når vi tager klimaudfordringerne alvorligt. Vi mener, at ingeniører spiller en helt central rolle i en bæredygtig samfundsudvikling. Derfor ser vi det som en naturlig del af en ingeniøruddannelse at tænke grønt, når nye idéer skal udvikles. Det ønsker vi at understrege med ”Grøn Dyst”, siger rektor Lars Pallesen.

Læs mere om de deltagende projekter på www.groendyst.dtu.dk
Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093