23948sdkhjf

Stort museumsbyggeri indledes om få måneder

Til efteråret stikker Moesgård Museum sandsynligvis spaden i jorden til et byggeri på 15.000 m². Det er tegnet af Henning Larsen og har netop været gennem prækvalifikation.
Moesgårds nybyggeri har været undervejs i flere år, men nu ser det ud til, at byggestarten er nært forestående.

Projektet har således netop overstået prækvalifikationsfasen, og de udvalgte virksomheder skal afgive deres bud på entreprisen i september.

Prisen har oprindeligt været anslået til cirka 400 mio. kroner, men Moesgård-ledelsen regner med, at krisen i byggesektoren kan gøre byggeriet billigere end ventet:

- Vi har hidtil opereret med en overslag, der lød på ca. 400 mio. kroner, men hvis man ser på markedet, tyder noget på, at priserne generelt er lavere i dag. Der er eksempler på, at byggerier er blevet både 10 og 20 % billigere. Det er store penge i denne sammenhæng, siger museumsdirektør Jan Skamby Madsen til Jyllandsposten.

Åbnes for publikum i 2013
Det samlede bruttoetageareal for udstillingsbygningen er 15.000 m², og byggeriet udføres i overensstemmelse med kravene til lavenergiklasse 1.

Selve byggeprocessen ventes at vare i to år, hvorefter Moesgård skal bruge et års tid på indretningen. Det nye anlæg vil derfor efter planen åbne for publikum i efteråret 2013.

Henning Larsen Architects vandt arkitektkonkurrencen tilbage i 2005, og det var oprindeligt planen, at museet skulle åbne i 2011 i forbindelse med Moesgårds 150 års jubilæum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093