23948sdkhjf

Leverandør udpeget til stort Århus-projekt

Det bliver tyske Lödige Systems, der skal levere det fuldautomatiske p-anlæg til Multimediehuset på Århus Havn. Med plads til 1.000 biler bliver det Europas største af sin art.
Parkeringsanlægget er en del af projektet ”Urban Mediaspace Aarhus”, der består af et stort Multimediehus med hovedbibliotek og Borgerservice samt tre nye pladser på Århus Havn.

I valget af leverandør har Århus Kommune og samarbejdspartneren Realea lagt vægt på at finde en virksomhed, der kan bidrage til at skabe en unik og arkitektonisk gennemtænkt parkeringsoplevelse.

- Den løsning, vi har valgt, kommer til at sætte nye standarder for parkering i fremtiden. Bilisten skal ikke ned i en mørk parkeringskælder, men kan nemt og bekvemt aflevere og hente sin bil i et trygt miljø med udkig til byen og vandet, siger Peter Fangel Poulsen, der er projektchef i Realea.

Lödige Systems står i forvejen bag en række automatiske parkeringsanlæg i Tyskland og Frankrig og har blandt andet også leveret elektronik til håndtering af bagage i JFK lufthavnen i New York og Heathrow i London.

P-anlægget opføres af Århus Kommune som en integreret del af det samlede projekt ”Urban Mediaspace Aarhus”. Efter færdiggørelsen i 2014 overdrages p-anlægget til Realea, der herefter står for den fremtidige drift.

Læs mere om projektet:
NCC vinder opgave til 400 mio. kroner
Milliardprojekt skal binde by og bugt sammen i Århus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094