23948sdkhjf

Syddanmark fremskynder byggeri for 1 milliard

Bred politisk enighed om at fremskynde flere store byggeprojekter. Den samlede investering lyder på 996 mio. kroner.
Byggekranerne kommer for alvor i arbejde i Syddanmark i de kommende år.

Det blev onsdag en realitet, da regionens forretningsudvalg blev enige om at fremskynde en række større byggeprojekter:

- I krisetider skal man for alt i verden ikke være bange for at handle. Vi skal turde dreje på de hjul, der kan sætte de rigtig store hjul i gang. Vores vækstpakke vil kunne mærkes i det syddanske og forplante sig som ringe i vandet i lokalområderne, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Forretningsudvalget anbefaler derfor at investere 996 mio. kroner i at fremskynde følgende byggeprojekter:

Sydvestjysk Sygehus: Byggeriet af den nye fælles akutmodtagelse. Investeringen fremskynder projektet, således det står færdig allerede i 2013 i stedet for 2015. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 185 mio. kroner.

Psykiatrien i Aabenraa: En samling af den stationære psykiatri fra Augustenborg og Haderslev på den samme matrikel som det somatiske sygehus. Samlingen af psykiatrien vil blive fremskyndet fra 2018 til 2013. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 415 mio. kroner.

Odense Universitetshospital : Generelle renoveringer på Svendborg Sygehus. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 25 mio. kroner. Renoveringerne forventes at blive gennemført i løbet af 2011 og 2012.

Odense Universitetshospital : Opførelsen af et nyt P-hus til det eksisterende OUH. P-huset skal stå færdigt i 2011. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 43 mio. kroner.

Region Syddanmark: Investering i en række fælles it-systemer på sundhedsområdet såsom et fælles bookingsystem, et fælles blodbanksystem, et regionalt projekt med kontrolrumsudstyr til vagtcentralen og flere mindre projekter. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 170 mio. kroner.

Region Syddanmark: Energispareprojekter i regionens bygninger. Investeringerne fremskynder projekterne med to år. Budgettet forventes at ligge på 158 mio. kroner.

Aftalen om at fremskynde investeringerne er truffet på det bredest mulige grundlag - samtlige gruppeformænd i regionsrådet bakker op om tiltaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079