23948sdkhjf

Aalborg Øst får sundhedshus på 7.500 m²

Byrådet vedtog mandag plangrundlaget bag et nyt sundheds- og kvarterhus, der bliver 1. etape i etableringen af et bydelscentrum med bl.a. butikker og renovering af boliger.
40 eksisterende boliger skal fjernes til fordel for et 7.500 m² nybyggeri på Fyrkildevej, der fra begyndelsen af 2012 skal rumme faciliteter til bl.a. fitnesscenter, apotek, læger og sundhedspleje.

Bag projektet står Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Himmerland Andelsboligforening. Byrådet godkendte mandag plangrundlaget og gav samtidig principtilsagn om økonomisk støtte til huset:

- Vi skaber et kraftcenter for sundheden i Aalborg, beboerne på Fyrkildevej får mødesteder og aktiviteter i deres lokalområde, og så får vi skabt gode arbejdspladser i Aalborg Øst. Det er ganske enkelt en ’win-win-situation’, og jeg er meget tilfreds med resultatet, siger rådmand Mariann Nørgaard.

Omfattende byfornyelse
Sundhedshuset er første etape af en indsats, som skal skabe løsninger på nogle af de problemer, der så at sige er indbygget i den oprindelige byplan for Aalborg Øst; herunder særligt området omkring Fyrkildevej.

Den unge bydel er planlagt og udbygget over en kort periode i 1960’erne, men bl.a. som følge af meget ensartet byggeri udviklede det sig til et område uden et synligt centrum eller klare identifikationspunkter. Bydelen mangler samtidig arbejdspladser og har – som følge af mange almennyttige boliger i store enheder – en overrepræsentation af socialt svage beboere.

For at bryde udviklingen og tendensen til ghetto-dannelse skal der over de kommende år skabes et nyt bydelscentrum. Planerne omfatter bl.a. butikker, renovering af boliger og ændringer i infrastruktur. Desuden skal husene gøres mere varierede, og de grønne arealer skal have et løft.

Fakta om projektet og Fyrkildevej-området
• Fyrkildevej blev opført fra 1968-69 og rummer i dag 440 boliger fordelt på ca. 44.000 m². Bebyggelsestætheden svarer til den åbenhed, som findes i moderne parcelhuskvarterer.

• Det nye sundhedshus bliver på ca. 7.500m². 40 boliger skal nedlægges for at give plads til huset. De beboere, som skal fraflytte, har fået økonomisk kompensation og særlige lejevilkår til den nye bolig.

Illustration: Himmerland Andelsboligforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079