23948sdkhjf

Klumme: Forsikringsselskaber dækker ulovligt vvs-arbejde

DS Håndværk & Industri vil ikke acceptere, at forsikringsselskaberne dækker skader ved uautoriseret vvs-arbejde. De opfordrer reelt til at bryde loven, mener formand Jim Stjerne Hansen.
Klumme af Jim Stjerne Hansen, formand, DS Håndværk & Industri

Licitationen skriver i en artikel fredag den 11. juni, at forsikringsbranchen dækker skader i forbindelse med uautoriseret vvs-arbejde.

Det betyder jo reelt, at forsikringsselskaberne opfordrer til at bryde autorisationslovgivningen, og det kan vi naturligvis på ingen måde acceptere.

En vvs-installatør er en virksomhed, som af Sikkerhedsstyrelsen har fået en autorisation, så han må udføre gasinstallationer, vandinstallationer og afløbsinstallationer i bygninger (sanitetsinstallationer). Det er ikke lovligt for andre end vvs-installatører at udføre dette arbejde. Hvis man udfører – eller bruger – uautoriseret arbejdskraft inden for vvs, bryder man dermed den danske lovgivning på området.

DS Håndværk & Industri anmelder jævnligt virksomheder til Sikkerhedsstyrelsen, der reklamerer med at udføre vvs-arbejde uden at have den nødvendige autorisation. Og sådanne anmeldelser tages meget alvorligt. I 2009 politianmeldte Sikkerhedsstyrelsen hele 155 virksomheder for at udføre uautoriseret arbejde.

Men det lader altså til, at der ikke er samme konsekvens for hvervgiverne; altså de bygherrer, der får udført vvs-arbejde af uautoriserede virksomheder.

Vi har tidligere hørt, at enkelte forsikringsselskaber tog deres ansvar alvorligt og nægtede at dække skader ved uautoriseret arbejde, men så vidt vi kan forstå, er forsikringsbranchen nu enige om at acceptere lovbrud, og det virker helt urimeligt.

Vi har en lovgivning på området, som skal sikre forbrugerne forsvarlige vvs-installationer og rent drikkevand, og den har forsikringsselskaberne åbenbart besluttet at spille hasard med.

Kilde: DS Håndværk & Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094