23948sdkhjf

Nu kan du sammenligne kommunernes byggesagsgebyrer

Erhvervs- og Byggestyrelsen har netop lanceret en hjemmeside, der oplister samtlige kommuners byggesagsbehandlingstid og -gebyrer.
Nu er det muligt at sammenligne, hvor længe en kommune er om at sagsbehandle en byggesag i forhold til fx nabokommunen.

Det er Erhvervs- og Byggestyrelsen, der, via sin hjemmeside, netop har oprettet en oversigt med oplysninger om samtlige af landets kommuner.

Oversigten viser, at de mest effektive kommuner er i stand til at afslutte deres byggesager inden for gennemsnitligt 2-3 uger, mens der i den anden ende af skalaen er kommuner, der bruger 2-3 måneder på at færdigbehandle ansøgninger.

- Der er meget store udsving i sagsbehandlingstiderne fra kommune til kommune. I den gode ende kan man som bygherre få behandlet en ukompliceret byggesag på én dag. I den dårlige ende kan man risikere at vente i mere end 200 dage med at få byggetilladelse til en carport. Oversigten viser, at der er betydeligt rum for forbedring i nogle kommuner, siger økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen.

Godt med gennemsigtighed
Det politiske initiativ får rosende ord med på vejen fra Håndværksrådet, som længe har påpeget, at der er plads til forbedringer på området:

- Det er glimrende initiativ fra Erhvervs- og Byggestyrelsen. Jeg har en klar forventning om, at gennemsigtigheden i byggesagsbehandlingstiden og gebyrer vil få kommunerne i den tunge ende til at skele til de kommuner, der øjensynligt er hurtige i sagsbehandlingen og rimelige i forhold til gebyrerne, konstaterer Thea Gade-Rasmussen, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Find oversigten på www.ebst.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094