23948sdkhjf

Spektakulært byggeri er klar til indflytning

Det 72.000 m² store ”8-Tallet” med 476 boliger tages nu i brug i den københavnske Ørestad.
De mange nye boliger er fordelt på byhuse, penthouselejligheder samt almindelige lejligheder.

Hele huset bindes sammen af en ca. en kilometer lang gangsti, som snor sig op langs facaderne i en dobbelt sløjfe til toppen af huset.

”8-Tallet” er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma, Bjarke Ingels Group (BIG), som med dette projekt har stræbt efter at skabe meget mere end blot en bygning:

- Udfordringen i forhold til lokalplanen for Ørestad har været at sætte nogle rammer for, at man kan skabe byliv og identitet inden for selve byggeriet, så man ikke er afhængig af, at alting skal ske på gaderne mellem adskilte byggerier, erhvervsområder og beboere. Tanken har ikke været at tegne en bygning, men at tegne en bydel, fortæller Finn Nørkjær, der er arkitekt og partner i BIG.

Lidt højere til loftet
En stor del af inspirationen til byggeriet er hentet fra byggeforeningshusene, Kartoffelrækkerne og Humleby i København. Her er der, ifølge Bjarke Ingels, skabt gode rammer for spontane møder og et levende miljø.

- ”8-Tallet” er et af den slags byggerier, som man kun finder i Ørestad. Når man bygger by på bar mark, så er der lidt højere til loftet – og plads til lidt større armbevægelser. Det er ”8-Tallet” et godt eksempel på. Byggeriet understreger, at Ørestad ikke ligner andre af Københavns bydele, men er helt sin egen, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, som er selskabet bag udviklingen af Ørestad.

Salget af lejligheder indledes officielt den 13. juni, men der er snigpremiere allerede søndag i denne uge.

Læs mere om byggeriet på www.8tallet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109