23948sdkhjf

Unge designer byen

Konkurrence gav over 250 unge spændende bud på konkrete projekter til en god og bæredygtig by. Vinder blev et forslag om et nyt Vesterbro Torv i Århus.
Bag konkurrencen ”Design din by” står Skov & Landskab på LIFE ved Københavns Universitet, og idérigdommen har været stor blandt deltagerne, der alle er mellem 15 og 24 år.

Formand Gertrud Jørgensen og resten af dommerkomitéen var dog ikke i tvivl om, at 1. præmien skulle gå til forslaget om et nyt Vesterbro Torv i Århus:

- Projektet er let at forstå og tager fat i nogle konkrete problemstillinger som trafik og støj. Det er fremragende i sin analyse og virkelig gennemarbejdet. Vesterbro Torv er i forslaget blevet til en plads, hvor man får lyst til at være, siger hun om det vindende bidrag.

Torv der indbyder til ophold
Forslaget er udviklet af Sine Adamsen, Emil Engelbrecht og Amalie Zahle fra HTX Christiansbjerg, der har udarbejdet et projekt, hvor torvet omdannes til en stor, forsænket plads med masser af løse stole, øko-café, street-art, underjordisk parkering og "spansk trappe".

En plads, hvor trafikken holdes på afstand af omkransende træer, og hvor man kan få fairtrade-brunch. Et sted, der én gang om måneden vender op og ned på den hyggelig caféstemning og bliver til Århus' nye hotte natklub.

- Som det er i dag, gider folk ikke opholde sig på torvet ret længe ad gangen. Vi har altså skabt et torv, der med samlede midler gør det muligt at opholde sig i kort - men frem for alt i længere tid, uden at mangle noget, siger Emil Engelbrecht.

Det vindende hold blev belønnet med 10.000 kroner ud af en samlet præmiesum på 20.000 kroner

Fakta
Ideen med konkurrencen »Design din by« har været at fremkalde visionære tanker, der kan gøre vores byer bedre.

Der er indleveret 73 forslag til konkurrencen, hvoraf størstedelen af forslagene er lavet i gruppe á 3-5 personer.

Det er Skov & Landskab på Københavns Universitet der har udskrevet konkurrencen for at skærpe opmærksomheden om design og byudvikling blandt unge. Dette er gjort i forbindelse med, at det nu er blevet muligt at specialisere sig i ”Bydesign – Urban Design” på landskabsarkitektuddannelsen.

Dommerkomitéen bestod af formand Gertrud Jørgensen (Skov & Landskab – Københavns Universitet), Ellen Højgaard (direktør Dansk Byplanlaboratorium), Stig Hessellund (byplanarkitekt Henning Larsen Architects), Marianne Rosenbak (Ph.d.-stipendiat Skov & Landskab) samt Emilie Kjeldsen Kjær (formand for Foreningen af Landskabsarkitektstuderende).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094