23948sdkhjf

Jorton bygger fortsat med sorte tal

Resultatet før skat for 2009 blev på 10,6 mio. kroner, og selvom det er en tilbagegang, betegner ledelsen resultatet som tilfredsstillende.
- Set i lyset af et meget vanskeligt år i vores branche er det et godt resultat.

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Jesper Kristiansen ovenpå offentliggørelsen af Jortons 2009-regnskab.

- Trods de ændrede markedsvilkår i byggebranchen har vi formået at fastholde de positive resultater fra de foregående år, og vi fortsætter den konstruktive forretningsudvikling, selvom det er et vanskeligt marked med hård konkurrence, fortsætter Jesper Kristiansen.

Bygge- og entreprenørvirksomheden med hovedkontor i Århus har dog ikke undgået nedgang i omsætningen, der er faldet fra 708 til 671 mio. kroner, men direktøren hæfter sig ved, at der er tale om et relativt begrænset fald på 5 %.

Nedgang men fortsat sorte tal i 2010
Årets resultat efter skat blev på 7,7 mio. kroner, hvilket bringer egenkapitalen op på 77,6 mio. kroner, svarende til en soliditet på 31 %. Ved udgangen af 2009 udgjorde kapitalberedskabet 79,5 mio. kroner.

- I en tid med udfordringer på det finansielle marked og hvor penge er blevet betydeligt dyrere og vanskeligere at få fat i, er det meget positivt, at vi kommer ud af 2009 med en solid likviditet, siger Jesper Kristiansen.

Den samlede ordrebeholdning udgjorde ved udgangen af marts måned 2010 i alt 547 mio. kroner, hvoraf 361 mio. er planlagt til udførelse i 2010. Det svarer til ca. 80 % af niveauet på tilsvarende tidspunkt sidste år:

- I forhold til tidligere er det især tidshorisonten for ordrebeholdningen, der er blevet kortere. Den skærpede markedssituation betyder, at det er blevet vanskeligere at få nye opgaver til udførelse frem i tiden. Vi forventer også et positivt resultat i 2010. Men på grund af den faldende aktivitet, samt især den tilspidsede priskonkurrence, forventes indtjeningsniveauet at blive lavere end i 2009, slutter Jesper Kristiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094