23948sdkhjf

Sjællandsk kommune vil bygge bæredygtigt

Med nye retningslinjer for bæredygtige bygge- og anlægsopgaver hæver Næstved Kommune nu overliggeren for niveauet i den kommunale bygningsmasse.
Bæredygtighed har længe været et fokusområde i Næstved Kommune, og med de nye retningslinjer for området har kommunen nu taget et konkret skridt i den rigtige retning:

- Vi forventer os meget af de kommende bygge- og anlægsprojekter med nye bæredygtige standarder. Standarder der tager ansvar for fremtiden med miljømæssige og økonomiske gevinster; også på langt sigt, siger Lene Koustrup Madsen, der er formand for Lokaldemokratiudvalget

Retningslinjerne er samlet i et katalog, der hurtigt giver et overblik over krav og anbefalinger inden for de forskellige områder.

Understøtter forpligtelserne som klimakommune
På grund af det høje energiforbrug i offentlige bygninger har byrådet i Næstved valgt at bygge efter den lavest gældende energiklasse i bygningsreglementet.

Det betyder, at fremtidige byggerier kommer til at bruge cirka 40 % mindre energi, end hvis man byggede efter almindelig standard.

Udover kravene til energi- og ressourceforbrug stiller retningslinjerne også øgede krav til anvendelse af miljøvenlige materialer, udnyttelse af regnvand, anvendelse af færre og mindre farlige kemikalier, trygge og inspirerende udenomsarealer og meget andet.

Næstved Kommune er som klimakommune forpligtet til at reducere co2-udledningen med 2 % om året i egen virksomhed, og retningslinjerne sigter således mod at hæve standarden hos kommunen i rollen som bygherre. Men de kan også bruges i dialogen med boligselskaber og andre bygherrer, der opfører offentligt støttet boligbyggeri eller gennemfører byfornyelsesprojekter.

Læs mere på kommunens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094