23948sdkhjf

Nu vil Fredericia på Danmarkskortet

Ambitionerne er høje i den jyske by, hvor man netop har udskrevet en international konkurrence om at udvikle et 20 hektar stort område ved Lillebælt.
Området har i de sidste 100 år været brugt til tung industri, men i takt med virksomhedernes udflytning er der opstået en mulighed for at åbne den gamle fæstningsby mod vandet.

Målet er et nyt attraktivt byområde med boliger, erhverv og kultur – en by for alle.

Bag projektet står FredericiaC P/S, der er etableret som et partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania Arealudvikling. Selskabet har netop udbudt projektet til prækvalifikation i en parallelkonkurrence, hvor målet er at få udformet en samlet udviklingsplan.

Planen skal beskrive, hvordan projektets vision kan føres ud i livet i en proces, der bl.a. sætter fokus på byliv, og de rum, som bylivet skal udfolde sig i.

Et bæredygtigt frontløberprojekt
- FredericiaC er et ambitiøst projekt, der vil sætte nye standarder for byudvikling, og derfor er det med god grund, at konkurrencen er slået op i både ind- og udland. FredericiaC er et frontløberprojekt, hvor vi i Fredericia kan være med til at definere fremtidens krav til det at leve, bo og arbejde i en by, siger borgmester Thomas Banke.

Mette Lis Andersen, direktør i Realdania Arealudvikling, supplerer:

- FredericiaC bliver et eksempel på, hvordan man kan skabe bæredygtig byudvikling - og hvordan et moderne byområde kan spille sammen med en historisk kulturarv - og der bliver fokus på, hvordan man håndterer miljøforhold. Det er alt sammen vigtige udfordringer, som holdene skal hjælpe med at finde de gode løsninger på.

For at sikre de rette kompetencer stiller FredericiaC krav om tværfaglighed til ansøgerne. Op til syv hold bliver prækvalificeret, og til vinter reduceres feltet til et mindre antal hold, som går videre i konkurrencens anden fase. Konkurrencen forventes afgjort i foråret 2011.

Fakta om projektet og konkurrencen:
• Området er på ca. 20 hektar og ventes at få en bebyggelsesprocent på 120; heraf 50 % boliger, 40 % erhverv og 10 % kultur.

• Bag udviklingen står partnerselskabet FredericiaC P/S, dannet af Fredericia Kommune og Realdania Arealudvikling.

• Konkurrenceformen er en tofaset parallelkonkurrence, og målet er at skabe en udviklingsplan for området.

• Tværfaglige hold kan frem til 14. juni 2010 søge om prækvalifikation. Selve konkurrencen finder sted i vinterhalvåret 2010-2011. Op til syv hold bliver prækvalificeret, og feltet reduceres til et mindre antal hold i konkurrencens 2. fase.

• Konkurrencen slutter i foråret 2011, hvorefter den endelige udviklingsplan og det kommunale plangrundlag for bydelen skal på plads.

• Det samlede projekt forventes at vare i 20-25 år.


Læs mere på www.fredericiac.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126