23948sdkhjf

Klumme: To begivenheder giver håb for fremtiden

KL’s valg af ny formand for teknik- og miljøudvalget samt de nye, 2-årige overenskomster lover godt for fremtiden, mener Anders Hundahl, formand hos Asfaltindustrien.
Klumme af Anders Hundahl, formand, Asfaltindustrien.

Kommunernes Landsforening har valgt ny formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Valget faldt på Kalundborgs borgmester Martin Damm. En mand, der både kan og vil erkende de problemer, der nu er med velfærdens fysiske rammer. Og en mand, der samtidig tør handle og gøre noget ved tingene:

- Jeg går ind får systematisk vedligeholdelse af vejene, siger han. - I min egen kommune udliciterer vi nu vejvedligeholdelsen i 15 år. Vejvedligeholdelse er ikke noget, der kan klares i etårige budgetter, for så ender det med, at der ikke er noget tilbage, når børn, skoler og ældre har fået deres. Og så bliver det i sidste ende meget dyrere.

Dejligt udogmatisk og konkret går han til opgaven med at få has på vedligeholdelsesefterslæbet af vores velfærds fysiske rammer. Og da det koster 2-3 gange så meget at rette op på noget forfaldent, som det gør at vedligeholde i tide, kommer kommunerne til at tjene mange penge på at have en ny formand ved roret. Penge, som de kan bruge til børn og ældre, til at investere i arbejdspladser eller hvad de nu vil.

Lad os håbe, at den nye formands gode tanker, dynamik og handlingskraft nu vil brede sig til andre kommuner og til andre områder, for bygninger, kloakker og fjernvarmerør trænger også til en kærlig hånd.

Godt begyndt er halv fuldendt! Derfor skal der herfra lyde et ”Tillykke” til Kommunernes Landsforening med deres nye formand.

Perspektivrige overenskomster
Bygge- og anlægsbranchen indgik i april overenskomster for de næste to år med fagbevægelsen. Efterfølgende stemte 3F forliget hjem med historisk høje ja-tal, mens HK-Privat stemte nej.

Den omvendte verden, for det plejer at være HK, der ’stemmer tingene igennem’, mens 3F traditionelt har mange nej-sigere. Vi er glade for i branchen, at så mange af vores medarbejdere, ved at stemme ja, viste stor ansvarlighed og vilje til at løse de problemer, som vi står overfor.

Nu har vi ro og udsigt til en fornuftig lønudvikling. Et godt fundament for at få gang i omsætning og beskæftigelse.

Der er desuden tale om et socialt ansvarligt overenskomstforlig, der bl.a. indeholder nye aftaler, der skal modvirke social dumping, når der benyttes udenlandsk arbejdskraft, og aftaler der skal fremme ligestilling mellem mænd og kvinder. Et forlig der viser, at der er orden i tingene i danske virksomheder.

Vi står midt i den værste krise siden 1930’erne. Men midt i al mørket er der også lys. Med KLs nye formand ved roret og med ansvarlige overenskomster er vi i branchen klar til at arbejde os ud af krisen.

Kilde: Asfaltindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078