23948sdkhjf

Licitation til nordjysk kæmpe-byggeri annulleres

Det igangværende udbud af et cirka 30.000 m² stort byggeri under University College Nordjylland er annulleret. Årsagen er, at fire af seks konsortier har trukket sig.
Tidligere på året blev seks teams – med henholdsvis Brdr. A & B Andersen, HP Byg, NCC, Hoffmann, MT Højgaard og A. Enggaard i spidsen – prækvalificeret til projektet, der koster omkring 0,4 mia. kroner at opføre.

University College Nordjylland (UCN) har imidlertid valgt at annullere licitationen, fordi fire af de prækvalificerede teams har trukket sig fra konkurrencen:

- Der er kun to tilbage, og det er for få til at skabe den fornødne konkurrence. Derfor annullerer vi det igangværende udbud. Træls, men nødvendigt, siger dekan og prorektor ved UCN, Michael Johansson, til Nordjyske Medier.

I forbindelse med projektet skulle de seks konsortier aflevere bud på to modeller, hvor UCN stod som hhv. ejer og lejer af bygningen. Men leje-modellen har givet problemer, konstaterer Michael Johansson:

- Den betyder jo, at konsortiet skal ud på lånemarkedet for at skaffe kapital til at eje, og det kan være svært i en tid med finanskrise.

Ny licitation med afgørelse i oktober
Michael Johansson forventer, at en ny prækvalificeret licitation kan søsættes sidst i juni, og målet er at kunne tage den nye bygning i brug om lidt over tre år:

- Jeg regner bestemt med, at vi som planlagt rykker ind i den nye fællesbygning i august 2013 trods den øjeblikkelige annullering af budrunden – som ejer eller lejer. Og jeg vurderer, at vi også kan skaffe finansiering til ejerskab, lyder det fra UCN-dekanen.

Den kommende licitation vil igen få deltagelse af omkring seks konsortier, som denne gang formentlig vil få mulighed for at byde på enten en leje-model, en ejer-model eller begge løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078