23948sdkhjf

1.000 tons facader over Nordsøen

Dan-Element fra Skive laster i sidste uge 50 stk. sandwich-facader, der skulle sejles til den britiske ø Isle of Wight. Her er Vestas i færd med at opføre et stort testcenter.
Kunden er den britiske storentreprenør, Sir Robert McAlpine, der står for opførelsen af testcentret.

Aftalen er kommet i stand, fordi Dan-Element flere gange har leveret elementer til Vestas-byggerier:

- Sir Robert McAlpine stod og manglede en facadeleverandør, og Vestas opfordrede dem til at afsøge markedet i Danmark; herunder at spørge hos os, fortæller direktør Mads Sørensen.

Logistikken er den store udfordring
Dan-Element har siden slutningen af januar, hvor forhandlingerne blev indledt, haft godt 15 mand tilknyttet opgaven.

Over de næste par måneder sender virksomheden desuden 4-5 mand af sted til Isle of Wight i alt fire gange; først for at læsse elementerne af på et midlertidigt lager og efterfølgende for at transportere dem til byggepladsen, når byggefolkene skal bruge dem.

Facadeelementerne måler hver op mod 3,7 meter i højden og 10 meter i længden, og de tungeste vejer 22 tons.

- Logistikken er den helt store udfordring for os, fordi det er nødvendigt at arbejde med skibstransport. Det er intet problem at læsse i Skive, men skibet skal lægge til i en meget lille havn med begrænset vanddybde, forklarer Mads Sørensen.

En pæn ordre i dagens marked
Hos Dan-Element ligger bemandingen pt. omkring de 30, hvilket er godt halvt så mange, som man har været vant til de senere år.

Krisen har således også haft sit indtog på elementfabrikken i Skive, hvor man dog trods alt vurderer, at situationen ser bedre ud, end den tidligere har gjort. Det har ordren på Isle of Wight blandt andet været medvirkende til:

- Der er langt op til vores største ordre, men i dagens marked er det en pæn ordre, slutter Mads Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079