23948sdkhjf

Vellykket turnaround hos Orbicon | Leif Hansen

Fusion, økonomisk krise og byggeriets stilstand gav svære udfordringer i 2009, men alligevel lykkedes det at skabe et overskud på 7 mio. kroner (EBIT) hos rådgiveren.
I maj 2009 købte Orbicon hele aktiekapitalen i Leif Hansen A/S, som på daværende tidspunkt havde det svært ovenpå et stort underskud i 2008.

Med fusionen blev Orbicon | Leif Hansen den sjettestørste rådgivende virksomhed i Danmark med ca. 550 medarbejdere, men begyndelsen blev yderst vanskelig som følge af stilstanden i byggeriet.

Det lykkedes dog alligevel at komme ud af 2009 med et lille plus og en overskudsgrad på omkring 2 %. Administrerende direktør, Jesper Nybo Andersen, kan nu se tilbage på et år, hvor den primære udfordring i var en organisatorisk og økonomisk turnaround:

- Med de gennemførte tiltag har vi genskabt den økonomiske stabilitet i virksomheden, og baseret på en stigende ordretilgang, er det vores klare forventning, at vi i 2010 kommer ud med positive resultater på alle forretningsområder, siger han.

Forventningerne til 2010 er dog generelt afdæmpede; primært fordi markedet for privat nybyggeri fortsat vil være trægt. Til gengæld ser Jesper Nybo Andersen muligheder i kølvandet på de øgede offentlige investeringer:

- Vi forventer derimod en stigning i udbygningen af undervisningsfaciliteter, kommunale institutioner og inden for sundhedsvæsenet. Derudover ser vi store muligheder for vækst inden for bygningsrenovering og energieffektivisering, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109