23948sdkhjf

Bygma: Der er alt for mange trælaster

Direktør Peter Christiansen tror, at branchen snart vil opleve en større opkøbsbølge. Og han er selv klar til at slå til, hvis den rette mulighed byder sig.
Den voldsomme krise i byggesektoren har skabt svære vilkår for landets byggemarkeder og trælaster, der har mistet en stor del af omsætningen.

Bygma, der med sine 49 butikker hører til blandt de største aktører på markedet, er ingen undtagelse. Således måtte koncernen fra 2008 til 2009 se resultatet svinde ind fra 348 til 65 mio. kroner.

Trods nedgangen ser ledelsen positivt på eventuelle muligheder for at udvide forretningen. Det afslører direktør og medejer, Peter Christiansen, over for dagbladet Børsen:

- Samlet set er vi for mange trælasthandler til den efterspørgsel, som er i dag. Så hvis den rette forretning dukker op, er vi klar. Men planerne er fortsat på tankestadiet, og vi venter i højere grad på en invitation den anden vej, siger han og afviser heller ikke et eventuelt salg – ”alt er til salg for den rigtige pris”, lyder det.

2010-regnskab på niveau med 2009
Bygmas regnskabstal er ifølge Peter Christiansen udtryk for den krise, som stort set hele byggeriet befinder sig i, og det vil også fremover give visse udfordringer for koncernen:

- Vores tab ligger i forlængelse af det, vi havde forventet. Vi har forsøgt at tilpasse omkostningerne til aktiviteten, og der skal en stram styring til fremover. Vi regner dog ikke med, at vi kommer til at lukke butikker, vurderer direktøren.

Han forventer, at både omsætning og resultat for 2010 vil matche 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125