23948sdkhjf

80.000 m² business-byggeri ved højskole

Kvik-grundlægger Knud B. Troelsen er blandt initiativtagerne til et stort erhvervsprojekt i Birk ved Herning.
Herning Kommune har netop givet en principgodkendelse til at igangsætte lokalplanarbejdet for udvikling af området ved den gamle højskole i Birk.

Ifølge Herning Folkeblad har tre lokale investorer – Knud B. Troelsen, Finn Poulsen og Kurt Poulsen – planer om at opføre 20.000 m² kontorbyggeri på højskolegrunden, som de ejer i fællesskab.

Desuden er det på tale at bygge yderligere 60.000 m² på markerne syd for grunden. Disse er ejet af kommunen.

- Det er et utroligt interessant sted i byen. Vi har Herningcentret på den ene side og kunstmuseet Heart og uddannelserne i Birk på den anden, samtidig med at motorvejen er lige ved siden af. For et firma-domicil er det en AAA-placering, siger Knud B. Troelsen til avisen.

Renovering af eksisterende højhus
Højskolegrunden rummer pt. blandt andet et højhus på 15 etager bestående af små etværelses lejligheder.

Planen er at renovere huset og slå lejlighederne sammen, så der fremover vil være to boliger pr. etage i stedet for syv:

- Tiden er løbet fra små værelser med køkken og bad på gangen. I øjeblikket bruger Teko det som kollegium for udenlandske studerende. Men når de har været her en måned eller to og set de lejligheder, som deres danske studiekammerater bor i, så vælger de at flytte, forklarer Knud B. Troelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094