23948sdkhjf

NCC-optimisme trods fald i omsætning

Trods markant lavere omsætning end i fjor kan NCC Construction Danmark glæde sig over stigende ordreindgang og forbedret drift i årets første kvartal.
- Vi har i 1. kvartal i år oplevet en forbedring i ordreindgangen, mens faldet i omsætningen sammenlignet med 1. kvartal sidste år blandt andet kan forklares med den lange og hårde vinter de første måneder af året.

Sådan lyder ordene fra administrerende direktør Torben Biilmann i kølvandet på det netop offentliggjorte kvartalsregnskab, der vidner om et driftsresultat på 16 mio. kroner.

Sammenlignet med 2009 er der tale om en fremgang på 10 mio. kroner, mens omsætningen til gengæld er faldet betydeligt – fra 589 til 431 mio. kroner.

Stadig udfordringer i vente
Torben Biilmann vurderer, at 2010 vil blive endnu et udfordrende år for branchen. Den generelle samfundsøkonomiske situation lægger fortsat en dæmper på de offentlige investeringer, ligesom det lave aktivitetsniveau på det private marked er en udfordring:

- Men vi er fortrøstningsfulde med hensyn til vores evne til at kunne navigere i et trægt marked og ikke mindst til at kunne levere de løsninger og koncepter, som kunderne efterspørger, siger NCC-direktøren.

Han forventer, at aktiviteten på især anlægsområdet vil stige i den kommende tid. Det er blandt andet det stigende antal af store udbud inden for både byggeri og anlægsarbejder, der danner grobund for optimismen.

Ordreindgang stort set fordoblet
Hos moderkoncernen, NCC AB, måtte man i første kvartal igen tage til takke røde tal på bundlinjen. Underskuddet på 138 mio. SEK er dog en fremgang på 103 mio. sammenlignet med første kvartal 2009.

Samtidig er ordreindgangen øget markant – fra 7,9 mia. i første kvartal 2009 til 14,0 mia. i første kvartal 2010:

- Forbedringen beror på en øget ordreindgang i Construction-enhederne samt flere påbegyndte boligbyggerier i eget regi. NCC igangsatte byggeri af 1.077 (277) boliger i første kvartal, hvoraf de 111 (218) er projekter, som er solgt til investorer, siger koncernchef Olle Ehrlén.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125