23948sdkhjf

Missionen lykkedes

Trods den lange vinter, og et solcelle-nedbrud i den mest solrige sommeruge, har forsøgshuset ”Sib Zero+” i Sønderborg i løbet af det første år leveret et overskud af strøm.
For godt et år siden rykkede Lone Midtgaard Wrang og Tom Toft Kragh ind som ejere af huset som led i ProjectZero - et tiltag der skal være med til at opfylde Sønderborg Kommunes målsætning om at blive co2-neutral i 2029.

Nu har Syd Energi, der er en af partnerne i projektet, netop opgjort husstandens forbrug i det første leveår: Et overskud på 27 kWh.

- Overskudsproduktionen i det energirigtige hus er endda opnået i et år med en usædvanlig lang og kold vinter. Solcellerne på taget var faktisk dækket af sne i hele 2½ måned. Desuden gik familiens solcelle-anlæg ned en hel solskinsuge i juli, hvor det dermed ikke var i stand til at levere energi; netop i en af de perioder, hvor solcelleanlæg producerer mest energi. Med de faktorer i baghovedet er det et ekstra flot resultat, siger energiserviceleder Johannes Schmidt.

Det samlede årsforbrug i huset endte på 5.133 kWh. I årets løb producerede huset 5.160 kWh - altså 27 kWh mere end husets forbrug. Udover parrets 1 år gamle fælles datter har familien hver anden weekend Tom Toft Kraghs 2 sønner boende.

Den 200 m² store bolig midt i Sønderborg er udviklet og opført i et samarbejde mellem byggevirksomheden SIB, ingeniørfirmaet Grontmij | Carl Bro, ProjectZero, Syd Energi og Danfoss.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078