23948sdkhjf

Inventarproducent med vokseværk

EM Inventar fra Horsens har på kort tid udviklet sig fra mindre producent til global leverandør af inventarløsninger.
Faste aftaler om totalindretning af bl.a. Pandora- og TDC-butikker har været en væsentlig årsag til, at EM Inventar nu tænker globalt og har etableret afdelinger i New York, Melbourne og Shanghai:

- Hidtil har vi primært satset på Nordeuropa. Men nu bygger vi en global platform op. Vi skal være til stede lokalt for at kunne følge med kunderne ud på de forskellige markeder med de totalløsninger, som de efterspørger, siger administrerende direktør Peter Sønderlyng til dagbladet Børsen.

EM er grundlagt af Erling Mortensen i begyndelsen af 1970’erne og har altid været et familieforetagende. Men i takt med den eksplosive vækst opstod et behov for at styrke ledelsen, og i februar 2010 blev Peter Sønderlyng derfor hentet ind fra en stilling som finansdirektør i vindmøllevirksomheden Skykon.

Overskudsgrad på mindst 10 %
Trods finanskrisen er væksten ikke bremset hos EM. Fra 2008 til 2009 steg omsætningen således med 82 % til 129 mio. kroner, mens overskuddet før skat blev øget fra 7 til 15 mio. kroner. Samtidig voksede antallet af medarbejdere fra 38 til 95:

- Vi forventer at fordoble omsætningen til mindst 260 mio. kroner i 2010 i forhold til året før, mens vi nok får en lavere indtjeningsmargin som følge af store investeringer. På længere sigt er målet en overskudsgrad på 10 pct. som minimum, siger Peter Sønderlyng.

Hovedaktionær i EM er Kasper Mortensen – anden generation i firmaet – der sidder på 55 % af aktierne. Århus-rigmanden Thomas Bruno ejer 21 % via Firmainvest, mens fire ledende medarbejdere er i besiddelse af de resterende 24 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.742