23948sdkhjf

Projektdirektør fundet til milliardprojekt

Banedanmark har udpeget Jan Schneider-Tilli som ansvarlig for byggeriet af den nye jernbane mellem København og Ringsted, der har et budget på 10 mia. kroner.
Med ansættelse af Jan Schneider-Tilli tager Banedanmark nu for alvor fat på at danne den bygherreorganisation, der skal stå bag realisering af nybygningsløsningen.

Den 44-årige projektdirektør kommer senest fra en stilling som project director i Femern A/S, hvor han har haft ansvaret for jernbanedelen af projektet.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med anlægsopgaven. Det bliver en stor udfordring, og jeg håber med mit brede kendskab til projektet at kunne fastholde projektets fokus - en realisering inden for de politisk givne rammer, siger Jan Schneider-Tilli.

20 nyansættelser på vej
København-Ringsted-projektet bliver en selvstændig organisation i Banedanmark. En af de første opgaver for Jan Schneider-Tilli og det øvrige ledelsesteam bliver at opbygge organisationen, lægge strategier for projektudførelsen og udbyde den tekniske rådgivning.

- Vi er i rekrutteringsfasen og håber at kunne byde ca. 20 kvalificerede medarbejdere velkommen i projektet over det næste halve års tid. Bygherreteamet bliver en sammensætning af forskellige profiler, som tilsammen skal løfte de mangeartede opgaver, som et sådant anlægsprojekt omfatter, forklarer Jan Schneider-Tilli.

Lov på plads inden sommer
Der er stadig et par år til, at København-Ringsted-projektet går i jorden, men Banedanmark er allerede i fuld gang med forberedelserne til anlægget af strækningen. Det drejer sig blandt andet om forskellige undersøgelser af jordbunden langs strækningen.

Projektet er en del af den politiske aftale "En moderne jernbane". Budgettet er på omkring 10 mia. kroner og ventes afsluttet i 2018. Selve loven om anlægget af den nye banestrækning forventes vedtaget før sommerferien, men Banedanmark har fået mandat til at tage hul på opbygning af bygherreorganisationen for at sikre fremdrift i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126