23948sdkhjf

Byggeriet giver røde tal hos Sanistål

Første kvartal bød på et nyt underskud hos stål-koncernen. Omfattende rationaliseringer er dog begyndt at virke, og der ventes sorte tal på bundlinjen for hele 2010.
Trods endnu et underskud kan Sanistål glæde sig over, at 1. kvartal bød på en markant forbedring af koncernens drift.

Således er underskuddet på -3,8 mio. kroner en fremgang på hele 58,8 mio. sammenlignet med samme periode i fjor.

Resultatet af fortsættende aktiviteter udgør -41,9 mio. kroner før skat mod -114,0 mio. i 2009. Af fremgangen stammer de 62,4 mio. kroner fra omkostningsbesparelser.

Omsætningen er faldet med 265,3 mio. kroner, svarende til ca. 24,1 %, i forhold til første kvartal sidste år.

Streng vinter påvirkede leverancer til byggeriet
Omsætningsnedgangen på stålprodukter udgør 133,1 mio. kroner (35,6 %), mens omsætningen på øvrige produktgrupper er faldet med 132,2 mio. kroner (18,2 %).

- Byggeriaktiviteten har i første kvartal været påvirket af den lange og strenge vinter, hvilket har resulteret i, at mange byggeriaktiviteter har måttet udskydes. Der er endnu ikke indikationer på, at nedgangen i byggeriet er stoppet. I industrimarkedet er der konstateret en stigende aktivitet måned for måned i 2010, hvilket indikerer, at udviklingen er ved at vende i dette segment, oplyser Sanistål i sit regnskab.

Trods underskuddet har ledelsen ikke fundet anledning til at ændre på forventningerne til 2010. Her kalkulerer man fortsat med et resultat på 50-100 mio. kroner før renter, skat, afskrivninger og amortisering. Dertil kommer eventuelle gevinster fra salg af ejendomme.

For første halvår forventes et fald i omsætningen, mens der forventes en svag stigning i andet halvår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112